Tavallinen päivä

Muutama postaus sitten tuli mainittua Danten arkirutiinit ja niihin palaaminen loman jälkeen. Tästä tulikin mieleen vähän kuvailla miten Danten keskiverto tavallinen arkipäivä nykyään muotoutuu.

Arkiaamuisin Dantella on tapana herätä vasta siinä vaiheessa kun olen aamutoimet jo hoitanut (viikonloppuna sen sijaan voi herätä samaankin aikaan) ja huutelen sitä ovella aamujuustohoukutinnokareen (ilman tätä saan käydä hakemassa sen kantamalla) kanssa.  Kun se kuulee että jääkaapin ovi aukeaa toisen kerran (ekalla kerralla minä otan omat aamupalat, silloin on vielä Danten mielestä turha nousta) sohvalla alkaa kuulua liikettä. Sitten se tulee jonottamaan juustopalaa ulko-ovelle ja laitetaan panta tai valjaat ja mennään ulos. Ulkoilun jälkeen se menee yleensä ruokakupilleen syömään. Sitten vuorossa onkin päivästä riippuen tunti tai pari makoilua, päivystämistä ja tarkkailua, että milloin toinen omistaja herää. Toisen omistajan herättyä Dante yleensä seurailee mitä tapahtuu ja saattaa käydä tarjoamassa eri leluja jos vaikka onnistaisi ja leikittäisiin vähän. Joskus toinen omistaja käyttää tässä välissä Dantea vielä uudestaan ulkona. Ennen töihin lähtöään toinen omistaja laittaa Dantelle pari aktivointilelua ja Dante alkaa leikkimään niillä. Leikimistä kestää yleensä 0,5-1,5 tuntia.

Ulkoilu on maukasta - aikaiset heräämiset ei niinkään.

Tiedämme siis tämän koska meillä on nettikamera, jolla seurataan välillä mitä Dante tekee, erityisen mielenkiintoista katsottavaa muuten oli keväisten sisustusideoiden toteuttamisen seuraaminen. Siinä olikin Dantella todella työläs homma siirrellä isoja painavia mattoja. Välillä piti pysähtyä läähättämään ja keräämään voimia kun oli niin raskasta, mutta sitten jaksoi mennä taas uudella innolla jatkamaan. Onneksi tästä ei tullut mitään pysyvää harrastusta. :)

Viime keväänä sisäinen sisustaja minussa heräsi.
Leikkimisen (tai siis aktivointilelujen tyhjentämisen) jälkeen Dante käy tarkastamassa vielä paikat. Eli avaa ensin koiraportin tassuilla (portti on siis itsestään seisova puinen "aita" joka ei ole kiinnitetty mihinkään, sen voi vetää tai työntää auki asetustavasta riippuen) ja käy keittiössä ja eteisessä ja sitten vielä vessassa ihmettelemässä. Tämän jälkeen se menee nukkumaan ja nukkuu (mahdollisesti välillä paikkaa vaihtaen) siihen asti kun tulen kotiin. Oven käydessä se juoksee lujaa vastaan ja ottaa suuhunsa ensimmäisen lelun (jos lelua ei ole lähistöllä se saattaa haukkuakin), jonka kanssa hyppii innoissaan. Sitten mennäänkin ulos. Iltatekemiset vaihtelevat paljon päivästä ja vuodenajasta riippuen, joten niissä ei sitten olekaan mitään varsinaista rutiinia josta voisi kertoa.

Tällä viikolla ohjelmaan kuului ulkoilua koirakavereitten Taavin ja Ledan kanssa, joiden kanssa käytiin myös koirapuistossa. 

Koirapuiston jälkeen meinasi vähän väsyttää.

Kommentit

Suosituimmat jutut