Kanttarellikoiraharjoituksia ja mökkeilyä

Sieniaika lähestyy. Viime syksynä missattiin kaikki lähiseutujen koirakoulujen kanttarellikurssit ja niin tehdään tänä vuonnakin. Tällä kertaa tosin tarkoituksella. Ostettiin kaupasta pussi kuivattuja kanttarellejä. Jostain luin että niillä on parempi aloittaa harjoittelu, kun tuoksuvat voimakkaammin. Näitä sitten piilottelin ensin kotona sisällä ja pyysin Dantea etsimään. Se löysi kyllä sienet, mutta ensimmäisen maistamisyrityksen jälkeen ei osannutkaan pysähtyä sienten kohdalle vaan jatkoi matkaa haistettuaan, vaikka palkkasinkin aina niiden kohdalla. Aikaisemmin kotona on aina etsitty herkkuja ja varmastikin tämä ongelma johtui siitä.


Sitten siirryttiin jatkamaan harjoittelua ulos. Dante tolppaan tai puuhun kiinni odottamaan ja sillä aikaa muutama sieni maahan muutaman metrin päähän. Sitten hajua purkista Danten nenän alle ja pyyntö etsiä. Ulkona tämä sujuikin paljon paremmin ja sienet löytäessään Dante alkoi aina tassulla räpeltää niitä. Tässä vaiheessa aloinkin käskeä Danten maahan aina kun sienet olivat sen naaman edessä ja löydetty ja palkata vasta sitten.


Nyt viikonloppuna oltiin mökillä ja tarkoitus oli etsiä muutama sieni ja kokeilla niillä tuoreilla josko lisää löytyisi. Harmittavaa kyllä ei löydetty yhtään sieniä kokeilu kappaleiksi. Mustikoita sen sijaan löytyi hirveästi. Täytyy palata sieniasiaan vähän syksymmällä.

Mökillä pelattiin pallolla.

Järvivesikin oli vielä lämmintä.

Välillä meni niin lujaa ,että joutui vähän jäähyllekin.

Sitten tietenkin kaivettiin.

Vakio kaivuupaikasta löytyi yllättävä herkkupaketti.


Missä ne uimarit on?

Dante auttoi lepikon poistamisessa rannalta.

Vetoleikkejä kumipossulla.



Kommentit

Suosituimmat jutut